ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – «Λευκός καπνός» στο Eurogroup

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – «Λευκός καπνός» στο Eurogroup

Eurogroup LIVE 2017: Eπιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους εκπροσώπους των θεσμών, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί απο την ελληνική πλευρά, φαίνεται πως η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, σταδιακά.

Το Eurogroup βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου στη Βαλέτα της Μάλτας.

Να βρεθεί λύση στο Eurogroup, ζήτησε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί.

Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό γιατί όλοι πρέπει να δεσμευτούν να κλείσουν τις παραμέτρους μιας καλής συμφωνίας για την Ελλάδα» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη έχουν ανάγκη από μια «καλή συμφωνία», για να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας και όλοι αυτοί οι παράγοντες που απομακρύνουν τους επενδυτές, είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα επιμείνει στην αξίωσή του η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα σκληρό πακέτο περικοπών από το 2018, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διέψευδε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του ΔΝΤ το βράδυ της Πέμπτης, με την οποία ουσιαστικά τελείωσε τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής (7/4) προτού καν αυτή ξεκινήσει - «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το Ταμείο δεν αναμένει συμφωνία για την αξιολόγηση στο σημερινό Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις