ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με δικαστικό επιμελητή η εφορία σε φορολογούμενους

Με δικαστικό επιμελητή η εφορία σε φορολογούμενους
Με δικαστικό επιμελητή θα ενημερώνει η εφορία τους φορολογούμενους, οι οποίοι πρέπει να καταβάλλουν φόρους, τέλη και εισφορές που υπερβαίνουν...

Με δικαστικό επιμελητή θα ενημερώνει η εφορία τους φορολογούμενους, οι οποίοι πρέπει να καταβάλλουν φόρους, τέλη και εισφορές που υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Η εν λόγω απόφαση αφορά στις οφειλές από φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, φόρο ακίνητης περιουσίας, τέλη χαρτοσήμου, παρακρατούμενους η επιρριπτόμενους φόρους, φόρο υπεραξίας από αναπροσαρμογή ακινήτων, φόρο μεταβίβασης ακινήτων, φόρο κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και οποιουδήποτε φόρου, τέλους ή εισφοράς.

Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν αποδεχθεί τη διαδικασία διοικητικής επίλυσης και ασκήσει προσφυγή, η σχετική οφειλή βεβαιώνεται σε διάστημα 2 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας συμβιβασμού και καταβάλλεται εφάπαξ από τον φορολογούμενο.