ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινήσεις για τη νέα φορο - καταιγίδα στα ακίνητα

Διευκρινήσεις για τη νέα φορο - καταιγίδα στα ακίνητα
Διευκρινήσεις αναμένεται να δώσει το ΥΠΟΙΚ σχετικά με το νέο τέλος για τα ακίνητα...

Διευκρινήσεις αναμένεται να δώσει το ΥΠΟΙΚ σχετικά με το νέο τέλος για τα ακίνητα που αναμένεται να επιβαρύνει εκατομμύρια πολίτες.

O τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, καθώς παραμένουν σημαντικά αδιευκρίνιστα ζητήματα που αφορούν το ποιος θα επιβαρυνθεί από αυτό, το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011

Δεν έχει διευκρινισθεί αν το τέλος για το 2011 θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες της ΔΕΗ να αποστείλει εγκαίρως τους λογαριασμούς με το νέο τέλος στα 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές.

Ο στόχος είναι ο νέος φόρος να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που θα αποστείλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε, ανακοινώνοντας το μέτρο, ότι το τέλος επί των ακινήτων για το 2011 θα καταβληθεί ως και το Φεβρουάριο του 2012 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα τα έσοδα να συμπεριληφθούν στον φετινό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο τέλος επί των ακινήτων θα ξεκινά από 0,5 ευρώ το τμ για τις περιοχές με πολύ χαμηλές αντικειμενικές αξίες και θα φθάνει τα 10 ευρώ το τμ στις ακριβές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr
Διαβάστε επίσης: Δείτε πόσο θα πληρώσετε το τέλος ακινήτου ανά περιοχή