«Φωτιά και λάβρα» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις

Newsbomb

«Φωτιά και λάβρα» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις

ΔΕΗ | Ειδήσεις: Αντιμέτωποι με μια απίστευτη οικονομική επιβάρυνση αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η ΔΕΗ ετοιμάζεται να φέρει νέο κύκλο αυξήσεων, «φουσκώνοντας» του λογαριασμούς της.

Παρά το γεγονός ότι η Επιχείρηση επιμένει ότι η νέα αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος θα είναι προσωρινή και μικρής έκτασης, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι αυτή ανακοινώνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες, που έχουν «γονατίσει» από την υπέρμετρη φορολογία.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι πολλοί καταναλωτές θα έρθουν πολύ σύντομα αντιμέτωποι με την αυξημένη «λυπητερή» των λογαριασμών.

Γιατί, όμως, συμβαίνουν όλα αυτά; Η απάντηση κρύβεται στις δαπάνες Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ή συντομογραφικά ΥΚΩ. Η ΔΕΗ διεκδικεί αναδρομικά ποσά ύψους 735 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους που έχει καταβάλει για την ηλεκτροδότηση των νησιών και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιχείρηση υποστηρίζει ότι «η ανάκτηση της διαφοράς των ΥΚΩ που προκύπτει, έρχεται για να καλύψει τις απώλειες της εταιρείας από τις ανεξόφλητες οφειλές πελατών», αλλά και για να ανακτήσει τις δαπάνες τις οποίες έχει υποστεί για επενδύσεις και για λειτουργικά έξοδα που αφορούν στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά ώστε η τιμή του ρεύματος να είναι ίδια με αυτή της ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα, η ΔΕΗ αναφέρει: «Σημειώνεται ότι για τα έτη 2012 και 2013 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εγκρίνει αντάλλαγμα ΥΚΩ 810,55 και 848,90 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα (οι μικρές σχετικώς διαφορές από τον πίνακα διεκδικούνται από τη ΔΕΗ δικαστικά). Τα ποσά των ετών 2014-2015 είναι κατ' εκτίμηση μεν πολύ κοντά στη πραγματικότητα δε. Καθίσταται σαφές από τον παραπάνω πίνακα ότι προκύπτει χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης συνολική υποανάκτηση των δαπανών της ΔΕΗ για τα έτη 2012-2015 που ξεπερνά τα 735 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρηση αναμένει με ενδιαφέρον τα σχετικά αποτελέσματα από τη σημερινή επανεξέταση της ΡΑΕ επισημαίνοντας ωστόσο τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί!».

Η ΔΕΗ παραθέτει δε έναν πίνακα με τα ποσά που κατέβαλε σε ετήσια βάση για τις ΥΚΩ

ykw
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved