ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκοψαν 703 δέντρα για να αναπλάσουν την παραλία

Έκοψαν 703 δέντρα για να αναπλάσουν την παραλία
Ξεσηκώθηκαν οι «φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» για την κοπή 703 φυτών προκειμένου όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες να προχωρήσει...

Ξεσηκώθηκαν οι «φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» για την κοπή 703 φυτών προκειμένου όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες να προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής.

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της δεύτερης φάσης ανάπλασης της Νέας Παραλίας και πιο συγκεκριμένα το τμήμα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και το ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, ολοκλήρωσαν τις πρώτες υλοτομήσεις προκαλώντας τις αντιδράσεις.

Όπως υποστηρίζουν , οι «φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», η επιχειρούμενη ανάπλαση οδήγησε σε ξεκάθαρη οικολογική καταστροφή ενώ τα φυτά που κόπηκαν όπως οι ίδιοι υπολογίζουν θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30-40 χρόνια προκειμένου να αναπτυχθούν ενώ τόνισαν πως δεν υπάρχει προτεινόμενη φυτοτεχνική διαμόρφωση!

Από την μια πλευρά η οργάνωση υποστηρίζει πως τα υγιή δέντρα δεν πρέπει να κόβονται για κανέναν λόγο καθώς διατηρούν την αρμονία της χλωρίδας της περιοχής ενώ από την αντίθετη πλευρά ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει πως ο μεγαλύτερος αριθμός δέντρων που κόπηκαν ήταν ψηλές λεύκες ικανές να προκαλέσουν ζημιές.

Ακόμη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έσπευσε να διαβεβαιώσει πως τα νέα δέντρα θα τοποθετηθούν σε οχτώ θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας και για 269 από αυτά που κόπηκαν υπήρξε έγκριση από το Δασαρχείο.