ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Πολύ κοντά η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Πολύ κοντά η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Σε διαφορετικό μήκος από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «τρίζει τα δόντια του» για το χρέος λέγοντας ότι δεν βλέπει μείωση, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας 22 Μαΐου, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος».

«Ελπίζω ότι αύριο ( Δευτέρα 22/5 ) θα μπορέσουμε να έχουμε μια συνολική συμφωνία, που θα είναι ταυτόχρονα μια συμφωνία για το πρόγραμμα, για τα μέτρα ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για την Ελλάδα, για το ελληνικό χρέος», δήλωσε στο France Inter.

«Όταν λέω αύριο εννοώ ότι ελπίζω να είναι αύριο, αν δεν είναι αύριο, θα είναι εντός των επόμενων εβδομάδων», είπε ο γάλλος Επίτροπος.

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Ελπίζω ότι τώρα εμείς οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουμε επίσης τις ευθύνες μας», είπε ο Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι, στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια συνολική συμφωνία».

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις