ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζεεχόφερ: «Ανοιχτή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Ζεεχόφερ: «Ανοιχτή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»
ην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρεί ως «ανοιχτό ενδεχόμενο» ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας...

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρεί ως «ανοιχτό ενδεχόμενο» ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί αύριο στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, ο κ. Ζεεχόφερ υπερασπίζεται τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων και υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος έθεσε ζήτημα ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση και Βουλή δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μας αναγκάσουν οι χρηματαγορές να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Τότε θα πρέπει να είναι εφικτή ακόμα και μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αναφέρει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, απαντώντας σε ερώτημα για τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του CSU διαφωνεί σε ένα ακόμα σημείο με τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Αν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει η Ευρώπη», λέει η Μέρκελ, όμως ο Ζεεχόφερ ανταπαντά: «Όχι, δεν βλέπω τέτοια συνάφεια. Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι πολύ ισχυρή. Ζει και είναι ανεπίστρεπτη», ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο μετεξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες» της Ευρώπης.