ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάφρυνση χρέους: Ο Τσακαλώτος ψάχνει λύση με το… φανάρι

Ελάφρυνση χρέους: Ο Τσακαλώτος ψάχνει λύση με το… φανάρι

Στη Φρανκφούρτη αναζητά συμμάχους για την απομείωση του χρέους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις απανωτές ψυχρολουσίες που έχει υποστεί η κυβέρνηση.

Στη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διοργανώνεται το συνέδριο του Economist, και εκεί θα υπάρξει ενότητα με τίτλο «Μπορεί η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές;».

Εκεί θα βρίσκονται και εκπρόσωποι των θεσμών και αναμένεται μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και εκεί αναμένεται ο κ. Τσακαλώτος να επαναλάβει τον όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για το χρέος: Ότι χρειάζεται «καθαρός διάδρομος» για επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο ΔΝΤ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προβλέψεις του όσον αφορά την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και η Deutsche Welle, ο Σόιμπλε τόνισε πως «αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε με σαρκασμό ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας πως: «να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια. Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

Σχετικές ειδήσεις