ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπανάκι» κινδύνου από ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία

«Καμπανάκι» κινδύνου από ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία

Προειδοποιεί ο ΣΕΒ για την πορεία που ακολουθεί η ελληνική οικονομία - Επικίνδυνη η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Καμπανάκι» κινδύνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κρούει σε έκθεση του ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν μπορεί αν υπάρξει ανάπτυξη. Παράλληλα όπως τονίζεται, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται αναφορικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, επηρεάζουν άμεσα την πραγματική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τονίζει ότι φαίνεται πως επηρεάζει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών όπως προκύπτει από την πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Μάιο του 2017 υποχώρησε στις 93,2 μονάδες, από 94,9 τον προηγούμενο μήνα, επιστρέφοντας στο επίπεδο του Μαρτίου του ίδιου έτους (93,4 μονάδες).

Ο ΣΕΒ στην έκθεση του δεν παραλείπει να σημειώσει τις πάγιες θέσεις του σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται μια Ελλάδα ανταγωνιστική, με ελεύθερες αγορές, με χαμηλή και σταθερή φορολογία, με αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, με επιχειρήσεις που δημιουργούν μόνιμες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με πολίτες που πρεσβεύουν την τήρηση των νόμων, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και την διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους με κοινωνική αλληλεγγύη.

Σχετικές ειδήσεις