ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλούνται με αφανισμό

Απειλούνται  με αφανισμό
Σε φανερό κίνδυνο βρίσκεται ο βιολογικός πλούτος του πλανήτη...

Σε φανερό κίνδυνο βρίσκεται ο βιολογικός πλούτος του πλανήτη αφού απειλείται με εξαφάνιση ένα στα τέσσερα θηλαστικά ,ένα στα οκτώ πτηνά και ένα στα τρία αμφίβια.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διαφύλαξη της Φύσης προειδοποιεί για την εξαφάνισή τους ενώ τα έχει συμπεριλάβει στο «Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεόρασης από τη Νέα Υόρκη όπου δύο ειδικοί θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την σημασία της δεκαετίας 2011-2020, την οποία ο Ο.Η.Ε. έχει ανακηρύξει «Δεκαετία της Βιοποικιλότητας», φέρνοντας στην επικαιρότητα και πάλι την απώλεια ενός ευρύτατου φάσματος βιολογικών ειδών της Γης.

Ο ένας από τους δύο ειδικούς που θα δεχθεί ερωτήσεις είναι ο Αχμέντ Ντζογκλάφ, εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα.

Η δεύτερη είναι η Μονίκ Μπαρμπύ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Global environment Facility, του μεγαλύτερου χρηματοδοτικού οργανισμού στον κόσμο για προγράμματα που αποσκοπούν στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Η ίδια θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο αναπτυσσόμενες χώρες, που επιζητούν να εφαρμόσουν το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιοποικιλότητα 2011-2020 θα κατορθώσουν να λάβουν τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Ζωντανά, οι δύο ειδικοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα θέτει το κοινό στο http://www.studiotalk.tv/show/live-interactive-un-webcast-the-un-decade-on-biodiversity-20112020 και θα αναφερθούν στους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να δράσουν ώστε να έχουν ενεργητικό ρόλο απέναντι στη διάσωση των υπό εξαφάνιση ειδών.