ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νοικιάζεις ακίνητα; Ετοιμάσου να πληρώσεις πολλά!

Νοικιάζεις ακίνητα; Ετοιμάσου να πληρώσεις πολλά!

Ακίνητα | Ειδήσεις: Με μια καθαρά ληστρική λογική, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ«γονατίζει» με απίστευτους φόρους και «χαράτσια» περισσότερους από 900.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι... τολμούν να ενοικιάζουν τα σπίτια τους.

«ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΝΟΜΟ» ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ... ΝΥΦΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», το «μακρύ χέρι» της Εφορίας υφαρπάζει πλέον από την τσέπη των ιδιοκτητών τέσσερα ενοίκια σε ετήσια βάση, ενώ η «λυπητερή» των νέων μέτρων αναμένεται να φανεί, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, για όσους ενοικιάζουν τα ακίνητά τους, το κράτος έρχεται και τους «φεσώνει» με επιπρόσθετη επιβάρυνση που φτάνει σε ποσοστό το 36,36% σε σχέση με το 2016, ενώ η νέα κλίμακα ισχύει από την 01/01/2017 και διαμορφώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα από ενοίκια συνολικού ύψους μέχρι 12.000 ευρώ ετησίως, ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται πλέον στο 15% (11% το 2016)

- Για εισόδημα από ενοίκια από 12.001 έως 35.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 33% στο 35%

- Για ετήσιο εισόδημα από ενοίκια από 35.001 ευρώ και άνω, ο ίδιος συντελεστής «εκτοξεύεται» στο 45% (33% το 2016)

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ, τότε η συνολική φορολογική επιβάρυνση που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων αγγίζει ακόμη και το 65% επί των ενοικίων που εισπράττουν!

Αυτό θα πει... ανάπτυξη!

Σχετικές ειδήσεις