ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ίλιγγος» με τον ΕΝΦΙΑ: Αβάσταχτο και φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα

«Ίλιγγος» με τον ΕΝΦΙΑ: Αβάσταχτο και φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα

ΕΝΦΙΑ | Ειδήσεις: Περισσότεροι από 7,4 εκατ. φορολογούμενοι, νομικά και φυσικά πρόσωπα, θα κληθούν και φέτος να ξανασηκώσουν το απίστευτο βάρος του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και μάλιστα χωρίς να μειωθεί ούτε κατά το ελάχιστο ο φόρος – εφιάλτης, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το αντίθετο.

ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet περίπου 7,35 εκατ. φυσικά πρόσωπα και 55.000 νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.

Το μόνο που αλλάζει φέτος είναι η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πώς θα υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ

enfia

Πηγή πίνακα: Ελεύθερος Τύπος

Στον «Καιάδα» του ΕΝΦΙΑ άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνες οικογένειες

Την ίδια στιγμή, πάντως, εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άτομα με αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, άνεργοι και φορολογούμενοι με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα θα εξακολουθούν να μην απαλλάσσονται από το «χαράτσι».

Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κορόιδεψαν για πολλοστή φορά τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται και το 2017 να πληρώσουν με αίμα την απαράδεκτη οικονομική πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δείχνει να μη δίνει δεκάρα τσακιστή για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες φορολογούμενοι και ετοιμάζεται να τους εκμηδενίσει!

Σχετικές ειδήσεις