ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα

Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα

Χρήστος Σταϊκούρας | Ειδήσεις: «Θα ήταν θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να βγει και πάλι, έπειτα από τρία χρόνια, στις αγορές με ρεαλιστικούς όρους. Όροι που θα ήταν καλύτεροι αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», δηλώνει σε συνέντευξή του το Σάββατο (22/07/2017) στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι «η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά πρέπει να είναι ενταγμένη σε μια ευρύτερη στρατηγική εξόδου από την κρίση, με βιώσιμους όρους».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αντλήσει τους διαθέσιμους από το τρίτο μνημόνιο πόρους, οι οποίοι προσφέρονται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, πολύ χαμηλότερο από αυτό των αγορών, προκειμένου να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών της αναγκών» και προσθέτει «και σε αυτό το πεδίο έχει αποτύχει».

Τέλος, ξεκαθαρίζει επίσης ότι η εξεταστική για τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη θα γίνει και σημειώνει ότι «οι μεθοδεύσεις, οι χειρισμοί και το κόστος εκείνης της περιόδου θα διερευνηθούν για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων