ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποφεύχθηκαν οι απολύσεις στον ΟΤΕ

Αποφεύχθηκαν οι απολύσεις στον ΟΤΕ
Μειώσαμε το κόστος προσωπικού χωρίς να χρειαστεί να γίνουν απολύσεις, δήλωσε ικανοποιημένος ο πρόεδρος...

Μειώσαμε το κόστος προσωπικού χωρίς να χρειαστεί να γίνουν απολύσεις, δήλωσε ικανοποιημένος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ΟΜΕ ΟΤΕ, για το πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας διασφαλίζοντας την ομαλή της λειτουργία», σημειώνει ο κ. Τσαμάζ

«Η συμφωνία αυτή είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία, εξασφαλίζοντας τις μελλοντικές επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, να συμβάλλουμε στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας και να ενισχύσουμε την αξία για τους μετόχους», καταλήγει η δήλωση του κ. Τσαμάζ.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ οι βασικότεροι όροι που περιλαμβάνει η νέα σύμβαση τριετούς διάρκειας, είναι:

Εξασφάλιση της εργασίας για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην επιβάλει εκ περιτροπής εργασία ούτε να προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους κατά το διάστημα ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης που θα υπογραφεί.

Μείωση κόστους προσωπικού. Οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου πλήρους απασχόλησης το οποίο διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως και επανέρχεται στις 40 ώρες από 1.1.2015.

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στα αρμόδια όργανα τόσο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την προσεχή Δευτέρα, όσο της διοίκησης του Οργανισμού.