Νέο «ντου» της εφορίας σε καντίνες: Βαριά «καμπάνα» για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Νέο «ντου» της εφορίας σε καντίνες: Βαριά «καμπάνα» για ανασφάλιστους εργαζόμενους

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΣΑΜΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ

Τέλος δεν έχει το «πάρτι» φοροδιαφυγής σε νησιά και τουριστικά μέρη.

Μάλιστα φαίνεται πως κάποιοι είναι…αμετανόητοι όπως ο ιδιοκτήτης των καντίνων στο Γαιδουρονήσι που βρέθηκαν πριν ένα περίπου μήνα να έχουν «μαϊμού» ταμειακές μηχανές.

Σε νέο έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά την επαναλειτουργία τους με απόφαση του Πρωτοδικείου, διαπιστώθηκε ότι είναι … υπότροπος αφού αυτή τη φορά απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους! 

Χθες 07/08 πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετέβησαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις.

Ωστόσο, όταν ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και σε άλλες περιοχές.

-Στη Σάμο, την ώρα που το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, έκλεινε εστιατόριο, η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες!

-Στον 'Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

-Παράλληλα, νέες ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

-Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Πληροφορίες: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων