ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενιζέλος: «Υπό μελέτη το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων»

Βενιζέλος: «Υπό μελέτη το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων»
Πιθανές λύσεις για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων εξετάζει ομάδα εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών...

Πιθανές λύσεις για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων εξετάζει ομάδα εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργού Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η Επιτροπή θα εξετάσει τις πιθανές λύσεις προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της συνεχούς αύξησης των ανασφάλιστων οχημάτων και αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει το έργο της».

Η εν λόγω Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, απαρτίζεται από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ο βουλευτής επικαλείται εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων στο 1,5 εκατομμύριο.