ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Απίθανο ένα μεγάλο και γρήγορο «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους

FT: Απίθανο ένα μεγάλο και γρήγορο «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους
Μικρή στήριξη στην Ευρώπη έχει ένα σενάριο γρήγορου και μεγάλου "κουρέματος"...

Μικρή στήριξη στην Ευρώπη έχει ένα σενάριο γρήγορου και μεγάλου "κουρέματος" της αξίας των ελληνικών ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα των Finanacial Times. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περισσότεροι αξιωματούχοι το θεωρούν απίθανο.

Το άρθρο, με τίτλο: "Η Ευρώπη σκέπτεται το αδιανόητο για να αντιμετωπίσει την κρίση", σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους για την Ελλάδα και το μέλλον του ευρώ μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ θεωρούσαν ότι θα είχαν μακρό χρόνο στη διάθεσή τους.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι υπήρξε νέα ώθηση από αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα από τη Γερμανία, για να εξετασθεί το σενάριο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά από την προβλεπόμενη τον Οκτώβριο διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά υπήρξε αντίδραση πολλών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι μία μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι πιθανή μέχρι να εφαρμοσθεί ένα σύστημα μόχλευσης των κεφαλαίων του EFSF, ύψους 440 δις. ευρώ, και ότι οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι σχετικά με το πόσο χρόνο θα απαιτήσει αυτό.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό να συζητήσουν προτάσεις για τη μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF την επόμενη εβδομάδα και οι ηγέτες της ΕΕ να θέσουν τις αρχές για το θέμα αυτό μέσα στον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr