ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρόπουλος: Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία - Ποιους αφορά

Πετρόπουλος: Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία - Ποιους αφορά

Την διευθέτηση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με έκδοση υπουργικής απόφασης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές έως 20.000 ευρώ, ενώ ο μέγιστος αριθμός δόσεων θα φτάνει έως τις 120.

Μάλιστα, όπως είπε, με το νέο σύστημα το ύψος της εισφοράς συνδέεται με την πραγματική δραστηριότητα και το πραγματικό εισόδημα και όχι με τα εικονικά εισοδήματα.

Επίσης διευκρίνισε, ότι με τη ρύθμιση αυτή, μηχανικοί και δικηγόροι θα καταβάλλουν εισφορές μόνο εφόσον ξεκινούν -και για όσο διάστημα τη διατηρούν- την επαγγελματική τους δραστηριότητα στις ΔΟΥ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται διατάξεις για την επίσπευση της απονομής των επικουρικών συντάξεων και για την εξαγορά πλασματικών ετών για τους αγρότες, με χαμηλότερο αντίτιμο σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος διαμήνυσε ότι στο α’ επτάμηνο της λειτουργίας του επετεύχθη πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα τόσο της μείωσης της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, όσο και της δικαιότερης ασφαλιστικής εισφοράς.

Σχετικές ειδήσεις