ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση: Η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα υπό εποπτεία

«Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση: Η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα υπό εποπτεία

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία για πολλά χρόνια μετά το μνημόνιο, εξέφρασε ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Είναι γεγονός ότι μια χώρα που έχει δανειστεί πολλά χρήματα, όπως η Ελλάδα, θα είναι υπό εποπτεία αρκετά χρόνια μετά το μνημόνιο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το προαπαιτούμενο όπως ανέφερε είναι να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα ώστε να δώσουμε αξιοπιστία στις αγορές. «Έαν δώσουμε αυτή την αξιοπιστία η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί με λιγότερο επιτόκιο, άρα θα έχει λιγότερο ανάγκη από δεκανίκια που θα μπορεί να της προσφέρει η Ευρώπη».

«Αποτελεί στοίχημα η Ελλάδα να πετύχει μετά από τρία μνημόνια», ανέφερε ο Πάνος Καρβούνης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της Eldorado Gold, επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μια καθαρή απόφαση.

«Θα έλεγα αυτό που είναι σημαντικό, είναι να υπάρχει μια καθαρή απόφαση που θα την εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις. Οι «ήξεις – αφήξεις» είναι πάρα πολύ κακό.

Τέλος, σχολιάζοντας την γ΄ αξιολόγηση σημείωσε ότι «Για να είναι αυτό το τελευταίο μνημόνιο θα πρέπει να γίνει σωστά η τρίτη αξιολόγηση».

Σχετικές ειδήσεις