ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: Τα αυτιά μου είναι στη θέση τους

Ο Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: Τα αυτιά μου είναι στη θέση τους

Με καλή διάθεση εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία όπως αποκάλυψε δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα της Eldorado, αλλά ούτε και δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαριτολογώντας πως «η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου όπως γράφεται στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ήταν μια συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα, όπου ο πρόεδρος του Eurogroup αλλά και πολλοί άλλοι είπανε ότι ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και ότι όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί γι' αυτό τον στόχο, πως είναι σωστό ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται με την τρίτη αξιολόγηση μας». Είπε ακόμη ότι «κάποιοι βάλανε θέματα που χρειάζονται περισσότερη συζήτηση, κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, όπου υπάρχει μία ανησυχία ότι πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορέσουν οι τέσσερις εμπορικές τράπεζες να μπορούν να δανείζουν ακόμα περισσότερο στην πραγματική οικονομία».

«Τέθηκε πάλι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου, εξήγησα ότι η μόνη καταδίκη που έχει ο κ. Γεωργίου είναι το διαδικαστικό θέμα ότι αν συγκαλούσε ή δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο», σημείωσε. Ανέφερε ακόμη ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018 εμφανίστηκε σήμερα από το Ταλίν της Εσθονίας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις, «μία θα είναι για τη φύση της εξόδου, μία θα είναι για το θέμα του χρέους – και θα διασφαλίσουμε ότι θα ξεκαθαριστεί τι χρειάζεται να γίνει για το χρέος – και η τρίτη θα είναι για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις