«Θησαυρός» με υδρογονάνθρακες στη θάλασσα της νότιας Κρήτης

NEWSBOMB

«Θησαυρός» με υδρογονάνθρακες στη θάλασσα της νότιας Κρήτης
Βέβαιος πως στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης βρίσκεται ένας ολόκληρος «θησαυρός» με υδρογονάνθρακες...

Βέβαιος πως στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης βρίσκεται ένας ολόκληρος «θησαυρός» με υδρογονάνθρακες, εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ζήτημα, στα Χανιά.

«Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αεριού», ανέφερε. Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου, που ανέρχεται στα 20-23 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Επίσης, ο κ. Φώσκολος υποστήριξε ότι το κόστος που θα απαιτηθεί για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων είναι πολύ πιο χαμηλό από το αντίστοιχο του Πρίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα. Μάλιστα, τόνισε ότι η αξιοποίησή τους θα βοηθούσε την Ελλάδα να καλύψει ακόμη και το έλλειμμα, προσθέτοντας ότι μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.

Αναφερόμενος στα σημεία που πιθανόν υπάρχουν υδρογονάνθρακες, ο κ. Φώσκολος ανέφερε: «Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved