ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης- Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής

ΕΝΦΙΑ: Αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης- Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής

Πρέπει να εξοφληθούν είτε εφάπαξ (έως 29/09/2017) είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως αύριο, 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία (5η δόση) έως 31 Ιανουαρίου 2018.

Μέχρι αύριο, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, πρέπει οι πλέον των 6 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου ακινήτων, μαζί με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Το σχετικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος βεβαιώνει φόρο συνολικού ύψους 3,15 δισ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν έσοδα 2,65 δις ευρώ μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2018, έχει αναρτηθεί για τον καθένα στη προσωπική του μερίδα στο ΤΑΧΙSΝΕΤ, ενώ ακόμη κι αν έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση, το ΥΠΟΙΚ στέλνει e-mail ενημέρωσης για την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου.

Για να πληρωθεί όμως ο φόρος θα πρέπει οι υπόχρεοι να βρουν και να προχωρήσουν σε εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής του ΕΝΦΙΑ μέσω του TAXISnet. Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στο site της ΑΑΔΕ (Taxis) θα πρέπει να επιλέξουν ή την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξουν το έτος 2017 ή αν θέλουν να εκτυπώσουν απλά την ταυτοτητα οφειλής - που είναι και πιο γρήγορη και απλή διαδικασία - να επιλέξουν την προσωποποιημένη πληροφόρηση.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

πΙΝΑΚΑΣ 1 copy

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Μετά επιλέγετε την αριστερή επιλογή Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης

ΠΙΝΑΚΑΣ 2 copy

Και τέλος εμφανίζεται η οφειλή απο τον ΕΝΦΙΑ 2017 και αριστερά η επιλογή ταυτότητα οφειλής που χρειάζεται για την πληρωμή

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2017 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης «Εκτυπώσεις».

– Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2017
– Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2017
– Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου
– Στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ

Οδηγίες πληρωμής: Η «ταυτότητα Οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ μέχρι την εξόφλησή της . Μπορείτε να πληρώσετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ.

Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο. Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

Aυτές είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων:

29 Σεπτεμβρίου 2017
31 Οκτωβρίου 2017
30 Νοεμβρίου 2017
29 Δεκεμβρίου 2017
31 Ιανουαρίου 2018