ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα! Λουκέτο σε ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος

Βόμβα! Λουκέτο σε ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση η μονάδα, θα λειτουργήσει για άλλο ένα χρόνο και στη συνέχεια θα κλείσει. Η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο, ζήτησε από τώρα να προχωρήσει η μείωση προσωπικού.

Πριν από λίγες ημέρες, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Προβλέπεται η αποζημίωση των 250 εργαζομένων στο 100% των προβλεπομένων. Επιπλέον θα πάρουν μπόνους 4.000 ευρώ για κάθε χρόνο απασχόλησης στο εργοστάσιο. Το ανώτατο όριο είναι τα 120.000 ευρώ για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017.

Η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα χρόνο. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους σε μία από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία άνω των 150 ετών. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Ρoή Ειδήσεων