ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτέλα: Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι οι Έλληνες πολίτες έπρεπε να υποστούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας

Πιτέλα: Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι οι Έλληνες πολίτες έπρεπε να υποστούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη (26/10/2017) στην ιστοσελίδα Euractiv o επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα, ερωτηθείς εάν αισθάνεται δικαιωμένος σήμερα που έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση και οι δανειστές έχουν στείλει θετικά μηνύματα για την τρίτη αξιολόγηση, τονίζει ότι ο ίδιος ήταν πρώτα απ’ όλα κοντά στους πολίτες και στήριξε τη σημερινή κυβέρνηση, ακριβώς επειδή είχε εκλεγεί από το λαό.

«Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι οι Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα οι πιο φτωχοί, έπρεπε να υποστούν και πρόσθετα μέτρα μετά από πολλά χρόνια λιτότητας. Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στο τιμόνι της χώρας, εγώ θα στήριζα τους πολίτες. Έτσι θα ενώσουμε την Ευρώπη και θα πετύχουμε ουσιαστική ισορροπία», ανέφερε ο κ. Πιτέλα.

Όσον αφορά τις πολιτικές διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και τη εσωτερική διάσταση απόψεων σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο Πιτέλα τονίζει ότι δεν θέλει να επέμβει σε μία εσωτερική συζήτηση. «Γνωρίζω ότι έχει δρομολογηθεί μία δημοκρατική διαδικασία, ότι θα γίνουν εκλογές στο χώρο αυτό. Δεν θέλω να αναμιχθώ σε αυτή τη δυναμική. Η απόφαση εναπόκειται στην ηγεσία που θα εκλεγεί».

Σε ερώτηση εάν και σήμερα επιμένει στην ανάγκη για μία προοδευτική συμμαχία στην Ελλάδα, ο Πιτέλα απαντάει ότι «αυτό είναι απόφαση της ηγεσίας του τόπου. Δεν θέλω να την υποκαταστήσω. Η ευρωπαϊκή μου γραμμή είναι σαφής. Εργάζομαι για μία δυνατή, μεγάλη και ανοιχτή προοδευτική συμμαχία».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων