Μήνυμα Μοσκοβισί στην Ελλάδα για να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση

Μήνυμα Μοσκοβισί στην Ελλάδα για να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση

Μήνυμα για να κλείσει έγκαιρα η τρέχουσα αξιολόγηση έστειλε σήμερα, Πέμπτη (09/11/2017) ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας σημείωσε ότι στα πέντε χρόνια, (εκ των οποίων τα τρία ως Επίτροπος), που ασχολείται με το θέμα, διαπιστώνει πως η ελληνική πλευρά είναι σήμερα περισσότερο ευαίσθητη παρά ποτέ στο ζήτημα της ανάπτυξης.

Ο Μοσκοβισί τόνισε πως στόχος είναι η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές έως το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και με ρυθμίσεις στο ζήτημα του δημοσίου χρέους. Τόνισε πως μετά την θετική έκβαση που είχαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των Βρυξελλών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Αθήνα και ενόψει της επόμενης συνάντησης έως το τέλος του μήνα, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος για την ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Στην καθυστέρηση του κλεισίματος της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος αποδίδει εν τω μεταξύ ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τις μετριασμένες, σε σχέση με τις προηγούμενες, προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων