ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday: Τι ψάχνουν οι Έλληνες και ποια είναι τα κορυφαία trends

Black Friday: Τι ψάχνουν οι Έλληνες και ποια είναι τα κορυφαία trends

Το ελληνικό Black Friday είναι γεγονός και ενόψει Χριστουγέννων, οι καταναλωτές στη χώρα μας έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς… «Μαύρης Παρασκευής», όπως φαίνεται και από τις αναζητήσεις τους στο Διαδίκτυο!

Οι Έλληνες «αγκάλιασαν» πέρσι τη μόδα που έφτασε -και- στην χώρα μας κατευθείαν από τις ΗΠΑ για αυτό και φέτος, η ελληνική αγορά θα υποδεχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τη «Μαύρη Παρασκευή» στις 24 Νοεμβρίου. Αυτή τη χρονιά, όμως, το καταναλωτικό κοινό θα κάνει τις αγορές του καλά προετοιμασμένο.

Μια «ματιά» στα trends της Google αρκεί για να αποκαλύψει ότι οι καταναλωτές έχουν ήδη αρχίσει το… ψάξιμο. Η διαδικασία για την εύρεση των καλύτερων προσφορών αναμένεται να «κορυφωθεί» πέντε περίπου ημέρες πριν την έναρξη του Black Friday, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πιάσει από τώρα «δουλειά», ετοιμάζοντας τις λίστες τους και κάνοντας τις αναζητήσεις τους για να πετύχουν τις καλύτερες τιμές.

Η απαραίτητη λίστα και η έγκαιρη ενημέρωση

Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών αφιερώνει από τώρα χρόνο στην προετοιμασία της απαραίτητης λίστας με τα κομμάτια και τα αντικείμενα που χρειάζεται και θέλει να βρει, εστιάζοντας κυρίως σε είδη που δεν μπορεί να εντοπίσει εύκολα σε τιμές ευκαιρίας.

Βασικό μέλημα του καταναλωτικού κοινού είναι να υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης μέχρι τις 24 Νοεμβρίου οπότε και ξεκινά το Black Friday. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί είναι εκείνοι που εγγράφονται από νωρίς σε newsletter καταστημάτων και εταιρειών, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τις σημαντικές εκπτώσεις και τις πρόσφορες που θα υπάρχουν σε επιλεγμένα προϊόντα στο Black Friday 2017. Για παράδειγμα, ανάλογη κίνηση για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των πελατών του είχε κάνει πέρυσι το Πλαίσιο και αναμένεται να την επαναλάβει και φέτος.

1

Τα κορυφαία ελληνικά trends για τη «Μαύρη Παρασκευή»

Τι αναζητούν, όμως, οι Έλληνες ενόψει Black Friday; Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες όσον αφορά στις αγορές που θέλουν να κάνουν; Και σε αυτή την περίπτωση, το Διαδίκτυο μας «δείχνει» τις κορυφαίες τάσεις στην χώρα μας, με έξι να είναι τα επικρατέστερα trends.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο τομέας της τεχνολογίας και συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές συσκευές με το κομμάτι του mobile να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία το Πλαίσιο -το οποίο έλαβε το 2016 με επιτυχία μέρος στη δράση- ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων βλέπει τις προσφορές του Black Friday ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει νέα smartphone και tablet ή γενικά τεχνολογικά gadget.

Untitled2

Ακολουθούν τα παπούτσια και στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε τον ρουχισμό. Επόμενη κατηγορία με βάση τις αναζητήσεις του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, είναι τα κοσμήματα, ενώ στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα, βρίσκονται τα ρολόγια και τα μπουφάν (παλτό, jacket κ.ά.).

Συμβουλές για πετυχημένες αγορές

Προκειμένου να στεφθούν οι αγορές της «Μαύρης Παρασκευής» με επιτυχία αξίζει να λάβετε υπόψη σας τα επικρατέστερα trends, να ελέγξετε εγκαίρως τα καταστήματα και τα προϊόντα που συμμετέχουν, να ετοιμάσετε τη λίστα σας και φυσικά, να έχετε κατά νου ορισμένες σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι αγορές εκείνες τις ημέρες και τονίζουμε το συγκεκριμένο σημείο διότι υπάρχουν φήμες που θέλουν το Black Friday να διαρκεί φέτος από δύο έως τρεις ημέρες!

Αξίζει ακόμη να γνωρίζετε πως οι αναζητήσεις για τις προσφορές αναμένεται να κορυφωθούν δύο ημέρες πριν την έναρξη του Black Friday, δηλαδή στις 22 Νοεμβρίου, με το peak τους να εντοπίζεται κυρίως τις βραδινές ώρες. Όσον αφορά στην 24η Νοέμβριου, η διαδικασία θα φτάσει στο απόγειό της γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Τέλος, καλό είναι να θυμάστε το γεγονός ότι το 56% των αναζητήσεων και των αγορών στην Ελλάδα την ημέρα του Black Friday πραγματοποιούνται μέσα από κινητά τηλέφωνα, οπότε μην ξεχάσετε να έχετε τη μπαταρία του smartphone σας πλήρως φορτισμένη εκείνη την ημέρα. Σίγουρα, δεν θέλετε να χάσετε τις προσφορές που τόσο καιρό περιμένετε!

Καλή προετοιμασία και καλές Black Friday αγορές, λοιπόν!