ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Βήμα - βήμα η αίτηση - Έτσι θα την υποβάλετε

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Βήμα - βήμα η αίτηση - Έτσι θα την υποβάλετε

Κοινωνικό μέρισμα:Το κοινωνικό μέρισμα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και δεν είναι δωράκι και μποναμάς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η κυρία Φωτίου, μιλώντας στον Real FM, πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη αυξήθηκε μέσα στο 2017 και αυτά που εξοικονομήθηκαν είναι κομμάτι της ανάπτυξης».

Αναφερόμενη στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ, τόνισε ότι ενώ είχε προϋπολογιστεί έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ, ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα κοντά στο 1,300 εκατ ευρώ.

Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι «καμία απόφαση του δικαστηρίου δεν υποχρεώνει να δώσουμε πίσω τις παρακρατηθείσες εισφορές υγείας και είναι πολιτική μας βούληση η επιστροφή. Πολλά εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τη σύνταξή τους να αυξάνει από αυτές τις επιστροφές».

Τέλος, η κυρία Φωτίου εξήγησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2017 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ:

«Μπαίνεις με τον ΑΜΚΑ μέσα για να δηλώσεις το κινητό σου, το email σου και το ΙΒΑΝ. Έρχονται όλα προσυμπληρωμένα μπροστά σου, δηλαδή η φορολογική δήλωση του 2016.Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο σου εισόδημα. Δεν χρειάζεται να υπολογίσεις τεκμαρτό. Είναι αυτόματο το σύστημα. Εάν έχεις φιλοξενούμενους, πρέπει κάθε φιλοξενούμενος να μπει στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσει το φορολογητέο του εισόδημα. Προστίθενται όλα τα φορολογητέα εισοδήματα και βγαίνει το μέρισμα που θα πάρει το νοικοκυριό».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Σχετικές ειδήσεις