Ποιοι θα λάβουν το φοιτητικό επίδομα φέτος

Ποιοι θα λάβουν το φοιτητικό επίδομα φέτος

Ολοκληρώθηκε έπειτα και από την παράταση της προηγούμενης βδομάδας για την οριστικοποίηση εκκρεμών αιτήσεων η υποβολή των αιτήσεων του Στεγαστικού Επιδόματος 1.000 ευρώ ετησίως για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 46.207 αιτήσεις από τις οποίες αξιολογήσιμες είναι οι 44.492.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ήδη δρομολογήσει βάσει των αιτημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ χρηματοδότηση ύψους περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ γι΄ αυτό τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν συνολικά, 46.207 αιτήσεις, από τις οποίες αξιολογήσιμες είναι 44.492, ενώ 1.715 αιτήσεις έχουν ήδη απορριφθεί από το σύστημα ως μη αξιολογήσιμες. Για τη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων, η διαδικασία ολοκληρώθηκε πλήρως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για τις υπόλοιπες αιτήσεις απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον έντυπων δικαιολογητικών στα Ιδρύματα.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται στις Γραμματείες των Σχολών η επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού κριτηρίου, που απαιτείται για τη χορήγηση του επιδόματος.