Προσλήψεις: Ανοίγουν νέες θέσεις στην καθαριότητα των Δήμων

Newsroom Newsroom

Προσλήψεις: Ανοίγουν νέες θέσεις στην καθαριότητα των Δήμων

Προσλήψεις που αφορούν σε περίπου 9.000 θέσεις μονίμων στις υπηρεσίες καθαριότητας Δήμων, στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος των συμβασιούχων – «παρατασιούχων», προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις θα είναι ανοιχτός και δεν σημαίνει ότι θα προσληφθούν στις μόνιμες θέσεις μόνο όσοι ήδη υπηρετούν ως συμβασιούχοι.

Ο Υπ. Εσωτερικών τόνισε πως, ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τις ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό Καθαριότητας. «Αυτούς που έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο ως αντισυνταγματική των συμβάσεων τους το καλοκαίρι ήταν σε ένα νούμερο το οποίο κυμαίνονταν από 6.100 – 7.000 κι εμείς τώρα μιλάμε για προσλήψεις οι οποίες υπερκαλύπτουν».

«Δε σημαίνει ότι θα είναι τα ίδια πρόσωπα, διότι αυτός ο διαγωνισμός που κάνουμε δεν είναι φωτογραφικός. […] Πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό όπου μπορεί ο καθένας, με βάση τη μοριοδότηση που προκύπτει κι ορίζει ο νόμος να καταθέσει τα χαρτιά του. Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε – κι αυτό δεν είναι ευχάριστο – από το νούμερο των αιτήσεων που θα υπάρξουν. Γιατί μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στη χώρα», συμπλήρωσε.

«Προφανώς, γιατί να αλλάξει κάτι» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης στο ερώτημα, εάν η μοριοδότηση του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα παραμείνει ως έχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved