ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το TAXISnet - Άσχημα νέα για τους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το TAXISnet  - Άσχημα νέα για τους δικαιούχους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει στο σύστημα TAXISnet, η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου, ενώ αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση για το επίδομα που θα έχει αναδρομική ισχύ.

Όπως προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50% το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ή θα οδηγήσει σε αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης (εισοδηματικά και περιουσιακά), άρα λιγότερους δικαιούχους, ή σε μικρότερη για το 2018 επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι.

Η αίτηση στο TAXISnet

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο TAXISnet, ενώ σε αυτή μεταξύ των άλλων αναγράφονται και τα εξής: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μηνός για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο TAXISnet έως και τις 31 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις