ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές υποχρεώσεις: Αυτά έχουμε να πληρώσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Φορολογικές υποχρεώσεις: Αυτά έχουμε να πληρώσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του 2017 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ή η μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών, ορισμένοι θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια, να υποβάλουν φορολογική δήλωση για όσους απεβίωσαν ή ακόμη και να καταθέσουν πινακίδες όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Δείτε αναλυτικά τι θα πληρώσετε

Τέλη κυκλοφορίας του 2018

Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. τα οποία ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας κυμαίνονται:

- Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
- Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
- Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

ΕΝΦΙΑ έτους 2017

Oι ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοφλήσουν και την τέταρτη δόση για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%. Η ολοσχερής εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2017 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2018.

Δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να εξοφλήσουν μία ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεών τους. Πολλοί από αυτούς υποχρεούνται να πληρώσουν ταυτόχρονα και τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας στην ίδια προθεσμία.

Άρση ακινησίας οχημάτων

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των τελών.

Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών

Φορολογούμενοι που κινδυνεύουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018, να πιαστούν στην «παγίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης μπορούν να γλιτώσουν από την επιβολή έξτρα φόρου. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν για τη κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα πρέπει όμως να γίνουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Φορολογική δήλωση από κληρονόμους

Μέχρι το τέλος του μήνα οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογούμενου που απεβίωσε το 2016. Πριν την υποβολή της δήλωσης απαιτείται η απενεργοποίηση του ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων