ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε και πού να κάνετε αίτηση

Επίδομα θέρμανσης: Πότε και πού να κάνετε αίτηση

Επίδομα θέρμανσης 2018: Οδεύοντας πλέον στα μέσα του Δεκεμβρίου πλησιάζει η ώρα για την υποβολή των αιτήσεων σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ανοίγει η εφαρμογή για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Λιγότεροι αναμένεται να είναι φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι. Και ακόμη λιγότεροι συγκριτικά με το 2015.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, θα περιοριστούν στο μισό από το περσινό ποσό. Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Υποβολή αίτησης μέσω TAXISnet

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του TAXISnet

για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα.Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο TAXISnet.

Στην αίτηση αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Σχετικές ειδήσεις