ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Online πληρωμές με κάρτα… χωρίς να βάζεις τα στοιχεία της κάρτας

Online πληρωμές με κάρτα… χωρίς να βάζεις τα στοιχεία της κάρτας

Οι Έλληνες στρέφονται όλο και περισσότερο στις αγορές από το Διαδίκτυο, όπως φαίνεται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που κάνουν για 3,5 εκατ. καταναλωτές που αγοράζουν online.

Παράλληλα, όμως, τα πιο πρόσφατα στοιχεία έρευνας του ELTRUN δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί και οι αγορές με τη χρήση καρτών με τις χρεωστικές να χρησιμοποιούνται από το 64% και τις πιστωτικές από το 42%. Η αύξηση στη χρήση των καρτών αποδίδεται στα capital controls, καθώς πολλοί Έλληνες φοβούνται να βάλουν online τα στοιχεία της κάρτας τους.

Πλέον, όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς και στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα αποκαλούμενα «ψηφιακά πορτοφόλια». Η πιο καινοτόμα και πιο εύχρηστη πλατφόρμα για ψηφιακά πορτοφόλια είναι το MasterpassTM που έχει αναπτύξει η Mastercard® , ένας από τους πιο γνωστούς «παίκτες» στο χώρο των ψηφιακών πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Masterpass προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην πραγματοποίηση των online συναλλαγών, ενώ μειώνει και το χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή. H διαδικασία είναι απλή: Ο καταναλωτής αποθηκεύει -μία φορά- όλες τις κάρτες και τις διευθύνσεις του στο ψηφιακό πορτοφόλι της συνεργαζόμενης τράπεζας που επιλέγει. Όταν βρεθεί σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που υποστηρίζει το Masterpass, επιλέγει το σχετικό εικονίδιο και στη συνέχεια διαλέγει την τράπεζα το ψηφιακό πορτοφόλι της οποίας χρησιμοποιεί. Εισάγει το username και τον κωδικό του και στη συνέχεια επιλέγει από τις αποθηκευμένες κάρτες του αυτή που θέλει να χρησιμοποιήσει. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει τα στοιχεία της κάρτας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και το app του ψηφιακού πορτοφολιού που έχει και σκανάροντας -με το smartphone του- ένα QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή να ολοκληρώσει ακόμη πιο γρήγορα τη συναλλαγή!

Πέραν της ευκολίας που προσφέρει το σύστημα, αυτή την περίοδο υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να κάνει κάποιος χρήση του Masterpass, καθώς μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018, για κάθε αγορά άνω των 10 ευρώ, με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard μέσω Masterpass, σε όλα τα συνεργαζόμενα e-shops με το σήμα Masterpass, ο καταναλωτής κερδίζει 5 ευρώ επιστροφή!

mesa1

H συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερους από 6.000 online εμπόρους σε όλη την Ελλάδα, προφέροντας γρήγορες και ασφαλείς ψηφιακές αγοραστικές εμπειρίες στους καταναλωτές, ενώ διατίθεται σε 360.000 εμπόρους και 41 χώρες, ανά τον κόσμο. Η σχετική λίστα, όπως και επιπλέον πληροφορίες για την υπηρεσία είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.masterpass.gr.

Επιπλέον, τα πρώτα ολοκληρωμένα ψηφιακά wallets που βασίζονται στην υπηρεσία Masterpass, είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, σε desktop και mobile app εκδόσεις: το «my Alpha wallet» από την Alpha Bank και το Eurobank Masterpass από την Eurobank.

mesa2