ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγορά «σφυροκοπεί» το πολυνομοσχέδιο

Η αγορά «σφυροκοπεί» το πολυνομοσχέδιο

«Το νομοσχέδιο είναι το ραντεβού της χώρας με την καταστροφή», ανέφερε για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στην τοποθέτησή του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα απόσυρσης του άρθρου 37 που ενισχύει τις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών.

Νωρίτερα, ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες λέγοντας ότι «πολλοί εκ της ελληνικής κυβέρνησης τους αρέσει να μιλάνε με λόμπι συμφερόντων, γίνονται συμφωνίες στο μιλητό, στον καφέ ή στο γεύμα, θεωρούν ότι είναι κουραστική η διαδικασία μέσω θεσμικών οργάνων. Να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Και η κυβέρνηση να τα αποφύγει και οι πατριώτες να μην εξάγουν πατριωτισμό στην τρόικα. Ας τον κάνουν εδώ για να κρίνονται».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ισχυρά και γνωστά λόμπι συμφερόντων και σκληρών ιδεολογικών απόψεων χωρίς καμία διαφάνεια…. Επισκέπτονται την τρόικα και διαμορφώνουν την πολιτική». Εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι «Έρχονται άνθρωποι και εκλιπαρούν για δουλειά χωρίς ασφάλιση και με όσα- όσα, και φταίει ο κατώτερος μισθός; Αν πάμε σε κατάργηση της συλλογικής σύμβασης μπαίνουμε τσιμεντωμένοι στο πηγάδι και το τούνελ της ύφεσης. Μην παρεμβαίνετε στη εθνική συλλογική σύμβαση θα καταστραφούμε όλοι…».Οι καταγγελίες του κ. Ασημακόπουλου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΒΕΕ τους σημείωσε «Δεν ξέρετε ποιοι διακινούν τέτοιες απόψεις; Δεν τα ξέρετε ότι αναζητούνται ζώνες για μηδενική φορολογία και ελευθεριότητας τους μισθούς, ποιοι τα ζητάνε αυτά τα πράγματα; Δεν ξέρετε ότι εξαγωγικοί φορείς δεν ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και λένε για μισθούς 400 ευρώ; Δεν ξέρετε πανεπιστημιακούς που ανακινούν τέτοια θέματα, ότι κουτσός-στραβός στον Άγιο Παντελεήμονα πάνε στην τρόικα. Αυτοί θέλουν εξαθλίωση, ύφεση και δημιουργική καταστροφή για να αγοράσουν την χώρα μπιρ παρά…»