ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρίτσης για πρώτη κατοικία: Φέρνουμε νέα μέτρα πέραν του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη

Χαρίτσης για πρώτη κατοικία: Φέρνουμε νέα μέτρα πέραν του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη

Προστασία πρώτης κατοκίας | Αλέξης Χαρίτσης: Την ανάγκη να θεσμοθετηθούν επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να ενισχυθεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προστασίας από το νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, επισήμανε την Τρίτη (30/01) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

«Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και όπου χρειάζονται επιπλέον θεσμικές και νομοθετικές παρεμβάσεις, για να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο το πλαίσιο, αυτές θα πρέπει να γίνονται», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ιστότοπο bigbusiness.gr.

Πρόσθεσε δε ότι «το βασικό ζήτημα είναι να προστατευτεί η κοινωνική πλειοψηφία», ενώ παράλληλα «θα πρέπει να πληρώσουν οι κακοπληρωτές αυτό που τους αναλογεί».

Σε ό,τι αφορά τα πλειστηριασμούς, ο ίδιος είπε πως «είναι από τις δύσκολες πτυχές έργου που έχουμε το επόμενο διάστημα». Τοποθέτησε, μάλιστα, το όλο ζήτημα τόσο σε σχέση με το να μειώσουν οι τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και «να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, τα νέα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να κάνουν μια καινούρια δουλειά ή να αγοράσουν νέο σπίτι».

Ακόμη, προανήγγειλε τις θεσμικές αλλαγές σε σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «για να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες», ξεκαθαρίζοντας ότι η εκτέλεσή του είχε μηδενικό αποτύπωμα το 2017, εξαπολύοντας «βέλη» προς τη ΝΔ αναφέροντας πως «δυστυχώς για άλλη μια φορά η κριτική στην κυβέρνηση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια, συνομολογείται από όλους», είπε εξάλλου ο κ. Χαρίτσης, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο χρήσης πιστοληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Σκοπιανό, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που «θα διασφαλίζει την καλή γειτονία, χωρίς λογικές αλυτρωτισμού», ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να «επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα». Ιδιαίτερα για τη ΝΔ σημείωσε ότι «σύρεται πίσω από ακραίες φωνές».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την πρώτη κατοικία

Σχετικές ειδήσεις