Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες παλεύουν και νικούν την κρίση

Newsbomb

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες παλεύουν και νικούν την κρίση

Θετικά αποτιμούν οι γερμανικές εφημερίδες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική οικονομία και η Stuttgarter Zeitung, σε εκτενές άρθρο της την Τρίτη (20/02) επισημαίνει πως «οι Έλληνες παλεύουν και νικούν την κρίση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle, η εφημερίδα της Στουτγάρδης σημειώνει: «Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Οι ελεγκτές της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου αξιολογούν θετικά τις ελληνικές προσπάθειες μετά από ελέγχους στην Αθήνα»

Όπως προσθέτει, «η δημιουργία ενός ψηφιοποιημένου Μητρώου Πολιτών, με τη βοήθεια του οποίου δεν θα είναι πια εφικτές απάτες στην καταβολή συντάξεων, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Από στοιχεία των ελεγκτών της Επιτροπής Προϋπολογισμού, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας προκύπτει ότι «και η δημιουργία του κτηματολογίου συνεχίζεται χωρίς εμπόδια».

Η Stuttgarter Zeitung αναφέρει, επίσης, ότι «μετά τους επιτόπιους ελέγχους οκτώ προγραμμάτων από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προϋπολογισμού, η επικεφαλής του ευρωπαϊκού κλιμακίου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Ίγκεμποργκ Γκρέσλε, δήλωσε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει με εντυπωσιακή συνέπεια όσα οφείλουν να γίνουν. Η χώρα εξελίσσεται σε σύγχρονο κράτος. Σε αυτήν τη διαδικασία τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο».

Διαβάστε εδώ περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved