ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Δεν υπήρξε αντιπαράθεση με Τσακαλώτο - Κρίσιμο ζήτημα οι πλειστηριασμοί

Ντράγκι: Δεν υπήρξε αντιπαράθεση με Τσακαλώτο - Κρίσιμο ζήτημα οι πλειστηριασμοί

Μάριο Ντράγκι | Ειδήσεις: Σε υπερβολές του Τύπου απέδωσε τη Δευτέρα (26/02) ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, το «θερμό» επεισόδιο που είχε προκληθεί πριν από μία εβδομάδα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση με τον κ. Τσακαλώτο», είπε ο κ. Ντράγκι, προσθέτοντας πως οι εκκρεμότητες που απομένουν για την εκταμίευση της δόσης θα κλείσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. «Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

«Υπήρχε μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε, πάντως, στην κρισιμότητα της απρόσκοπτης και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογής των πλειστηριασμών.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν η ΕΚΤ θα προσανατολιζόταν στην εκπόνηση ενός τέταρτου προγράμματος για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε: «Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ το αν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις