Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα επέστρεψε - Η οικονομία της ανακάμπτει

Newsroom Newsroom

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα επέστρεψε - Η οικονομία της ανακάμπτει

Ορόσημο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις χαρακτήρισε την Τρίτη (06/03) την 83η ΔΕΘ ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο στρατηγικοί στόχοι, που εξυπηρετούνται από την συμμετοχή των ΗΠΑ φέτος στην ΔΕΘ.

Ο ένας στόχος, κατά τον ίδιο, είναι «να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα της Αμερικανικής τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» και «παράλληλα να αποσταλεί διεθνώς το μήνυμα πως η Ελλάδα επέστρεψε, είναι ανοιχτή σε επενδύσεις και η οικονομία της ανακάμπτει».

Ο κ. Πάιατ τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος πυλώνας για την σταθερότητα στην περιοχή, ενώ στο Αμερικανικό περίπτερο στην 83η ΔΕΘ θα αναδειχθούν η τεχνολογία, η καινοτομία και οι δραστηριότητες της νέας οικονομίας. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν την ΔΕΘ για να εμβαθύνουν τις οικονομικές σχέσεις τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις στην 83η ΔΕΘ

Την έλευση στην 83η ΔΕΘ Αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών με ηγετική παρουσία στην παγκόσμια αγορά, όπως η Microsoft, η Coca-Cola, η Google και η Cisco, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι και άλλοι ισχυροί βιομηχανικοί όμιλοι όπως η Lockheed Martin, καθώς και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Intralot, έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας, ενώ αναμένονται και πολλές άλλες εκθεσιακές συμμετοχές από τους κλάδους της τεχνολογίας, των τροφίμων, της φαρμακοβιομηχανίας κτλ. Ο κ. Αναστασόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επανάκαμψης της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην ΔΕΘ μετά από χρόνια απουσίας και υπογράμμισε πως επιδιώκεται να προσελκυστούν στην έκθεση και διμερή Αμερικανικά Επιμελητήρια από γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δήλωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ θα προέρχονται από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ενέργειας. Την αμερικανική συμμετοχή θα πλαισιώσουν σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται επιχειρηματικά fora, καθώς και πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο κ. Ποζρικίδης τέλος εκτίμησε ότι η 83η ΔΕΘ θα ξεπεράσει τους 1.400 εκθέτες, ενώ έθεσε τον πήχη της επισκεψιμότητας της διοργάνωσης στις 290.000 άτομα.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved