ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα ζητούν οι ομολογιούχοι

Αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα ζητούν οι ομολογιούχοι

Έμφαση στην ανάπτυξη δίνουν οι ιδιώτες ομολογιούχου, που θα δεχθούν απώλειες από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, δήλωσε ότι οι ομολογιούχοι είναι έτοιμοι να δεχθούν υψηλότερες απώλειες, αλλά βρίσκονται ακόμη μακριά από μια συμφωνία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται, αλλά δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι τράπεζες θα συμπράξουν σε μία συμφωνία μόνον εάν συνοδεύεται από ένα αξιόπιστο σχέδιο για να επιστρέψει η οικονομία της Ελλάδας σε ανάπτυξη «ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από τους ευρωπαίους φορολογούμενους».

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν ορίσει ως διαπραγματευτή τους με τους ιδιώτες τον ιταλό αξιωματούχο Βιττόριο Γκρίλι, ωστόσο η αντίσταση του IIF απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τις προσδοκίες για μια συμφωνία στο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης μέχρι την Τετάρτη.

Οι μαραθώνια συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών συνεχίζεται ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο για τον EFSF θα μπορούσε να συμπεριλάβει ένα ειδικό ταμείο, που θα προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr