ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: «Στο… περίμενε» πάνω από 220.000 συνταξιούχοι

Συντάξεις: «Στο… περίμενε» πάνω από 220.000 συνταξιούχοι

Συντάξεις | Εφάπαξ: Απόγνωση και προβληματισμός είναι τα συναισθήματα που θα μπορούσαν να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι στην Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν δύο, ακόμη και τρία χρόνια, μέχρι να εκδοθεί η πράξη συνταξιοδότησης.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ

Σύμφωνα με σημερινό (19/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αν και έχουν περάσει 23 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότητησης, με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο.

Κατά τις εκτιμήσεις του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), περισσότερες από 220.000 συντάξεις και εφάπαξ παραμένουν στην… ουρά προς υπογραφή, με τον χρόνο αναμονής να κυμαίνεται στα δύο χρόνια για τις περισσότερες υποθέσεις, ακόμη και στα τρία, όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση ή δικαίωμα σε επικουρική σύνταξη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάσταση αυτή, πέραν των δυσκολιών που δημιουργεί στους νέους συνταξιούχους, δημιουργεί και προσκόμματα στην περαίωση της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς οι δανειστές έχουν ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση επί των συντάξεων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έως το τέλος Απριλίου θα πρέπει το ΕΤΕΑΕΠ να έχει προχωρήσει στην έκδοση τουλάχιστον 13.800 συντάξεων από αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 01/01/2015 έως και την 31/12/2016, στόχος που εκτιμάται πως δεν θα επιτευχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην απόδοση συντάξεων και εφάπαξ, έχει οδηγήσει πολλούς υποψήφιους νέους συνταξιούχους να καταθέσουν εξώδικα σε βάρος του Δημοσίου, για παράνομη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων, ενώ το ΕΝΔΙΣΥ σχεδιάζει να προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις