ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πωλητήριο σε χιλιάδες καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις

Πωλητήριο σε χιλιάδες καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει πωλητήριο με τιμές ευκαιρίας και πολλές δόσεις, σε χιλιάδες καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει να προσδιορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της δυνατότητας εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές των αυθαιρέτως κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Σε πρώτη φάση θα γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών με τις εκτάσεις που έχουν καταπατηθεί εδώ και δεκαετίες. Σε δεύτερη φάση σχεδιάζεται το πακέτο των προτάσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις εξαγοράς των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό σχέδιο νόμου θα προβλέπει την πώληση σε εύλογο τίμημα των καταπατημένων ακινήτων στους αυθαίρετους κατόχους τους που θα συνοδεύεται από εκπτώσεις, οι οποίες μπορεί να υπερβαίνουν ακόμη και το 50%, αλλά και από πολλές μηνιαίες ή διμηνιαίες δόσεις. Έτσι οι καταπατητές θα αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr