Τσακαλώτος: Οι Γερμανοί θέλουν ελάφρυνση του χρέους υπό όρους

Newsbomb

Τσακαλώτος: Οι Γερμανοί θέλουν ελάφρυνση του χρέους υπό όρους

Στην παραδοχή πως εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει κοινή θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους προχώρησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι διαφωνίες σχετίζονται με τις γερμανικές θέσεις επί του θέματος και με το γεγονός πως το Βερολίνο θέλει να συνδέσει την απομείωση του χρέους με όρους. «Η διαφωνία αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτό το μηχανισμό οι Γερμανοί τον θέλουν υπό όρους. Εμείς και όλοι οι άλλοι εκτιμούμε ότι αυτό είναι ενάντια στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup γιατί πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δοθεί σήμα ασφάλειας στις αγορές.

Να μην εξαρτάται από το τι θα πιστεύει εκείνη τη δεδομένη στιγμή ένας γερμανός υπουργός Οικονομιών», ανέφερε. Ο ίδιος κάνοντας μιας ενδεικτική αναφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είπε πως θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ με χρήματα του ESM, την επιμήκυνση των δανείων που πήρε η Ελλάδα από την Ευρώπη στο προηγούμενο πρόγραμμα, καθώς και τον «γαλλικό μηχανισμό» που προβλέπει ότι η επιμήκυνση του χρέους θα μεγαλώνει εφόσον δεν υπάρχει ικανοποιητική ανάπτυξη.

«Αυτό που θα πάρουμε στο χρέος θα μετατρέψει τη χώρα από μια υπερχρεωμένη χώρα που είναι μόνη της σε μια χώρα σαν την Ιταλία, την Πορτογαλία», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή εποπτεία τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να ακριβολογεί και αποσαφήνισε πως δεν θα υπάρξει μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρξει καμία επιτήρηση. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πράγματα όπως έχουν, να μην καταστροφολογούμε, ούτε να ωραιοποιούμε. Έχω πει και το έχω ακούσει και από τον Αλέξη ότι δεν θα υπάρξει μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρξει καμία επιτήρηση», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved