Αγροτικά δάνεια: Ανοίγει αύριο (25/05) η πλατφόρμα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αγροτικά δάνεια: Ανοίγει αύριο (25/05) η πλατφόρμα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Ανάσα» για υπερχρεωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους

Ανοίγει αύριο Παρασκευή (25/05) εκτός απροόπτου η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων – αντί για την 1 η Μαϊου που αρχικά είχε ανακοινωθεί - στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, δίνοντας «ανάσα» σε υπερχρεωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μόνο στο Newsbomb.gr η δικηγόρος Γλυκού Χριστίνα μας εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ρύθμιση -ανάσα 

Τα δύο τα σημεία - κλειδιά της εν λόγω ρύθμισης, αφενός η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του οφειλέτη – όπως αυτή θα προκύπτει από τα προσκομιζόμενα σχετικά έγγραφα – και η ύπαρξη ή μη εμπράγματης εξασφαλίσεως.

Η ανωτέρω ρύθμιση προβλέπει αφενός διαγραφή σε ποσοστό 100% των τόκων υπερημερίας επί του οφειλομένου ποσού - στηριζόμενη στην εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πανωτόκια (Ν.3259/2004) -, το δε εναπομείναν θα μπορεί να ρυθμιστεί – κρίνεται κατά περίπτωση - μέχρι και 120 δόσεις, να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του και να ΄΄κουρευτεί΄΄ ακόμα και ποσοστό πάνω του 50% (αν δεν υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις).

Να τονιστεί δε ότι θα δίνεται η δυνατότητα ολικής εξόφλησης εντός 5μηνου από την υποβολή του φακέλου (εφάπαξ καταβολή) στους οφειλέτες με επιπλέον κούρεμα αυτού.

PHOTO GALLERY