ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο υποδέχτηκε τον νέο εμπορικό ακόλουθο της Κίνας

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο υποδέχτηκε τον νέο εμπορικό ακόλουθο της Κίνας

Με φόντο τις μαρίνες του Φαληρικού κόλπου και το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα από την Καστέλα, στον Ν.Ο.Ε., πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του νέου εμπορικού ακολούθου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Mr Li Feng.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους στην Κίνα και εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως ο κινεζικός κολοσσός COSCO.

Το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και τους τρόπους επίτευξης μιας πιο στενής και ουσιαστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τη διεύρυνσή τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, καλωσόρισε θερμά τον Mr Li Feng. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικά πεδία μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε να υπάρξει στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Μr Li Feng, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την εγκάρδια υποδοχή και τόνισε τον αποτελεσματικό συνδυασμό της Πρωτοβουλίας «One Belt and One Road» με την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και ελληνικά κρασιά. Στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με θερμές και φιλικές ευχές για μια στενότερη συνεργασία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις