Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής - Τι λέει η ΔΕΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Διακοπή ρεύματος | Ειδήσεις: Χωρίς ρεύμα έμειναν…

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ένταση και διακοπή στη δίκη - Η αποκαλυπτική κατάθεση του αδελφού του

Πριν καλά καλά ξεκινήσει, διεκόπη η συνεδρίαση…

Σκάνδαλο παρακολούθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Χάκερς κατασκόπευαν διπλωμάτες

Περισσότερα από 1.000 τηλεγραφήματα είχαν «πέσει» στα…

Έκτακτο επίδομα θέρμανσης: Αυτή είναι η απόφαση - Πόσα χρήματα δικαιούστε ανά περιοχή

Επίδομα θέρμανσης | Ειδήσεις: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ…

Στη Γαλλία εκδίδονται ο «Mr Bitcoin» και το «Λίπος»

Πράσινο φως στην έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ…

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Τρέχουν στις τράπεζες οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Τρέχουν στις τράπεζες  οι  «κόκκινοι» δανειολήπτες
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περίπου 44.000 είναι οι  «κόκκινοι» δανειολήπτες, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν στραφεί έως τώρα στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, αναζητώντας λύση για τη ρύθμιση των οφειλών τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι βελτιώσεις του νόμου αναμένεται να ψηφιστούν έως τις 15 Ιουνίου και περιλαμβάνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε τρεις άξονες: 

- διεύρυνση του πεδίου του νόμου, με σκοπό την ένταξη ακόμη περισσότερων δυνητικών δικαιούχων και την παροχή πρόσθετων κινήτρων σε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης, -

- βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ οφειλέτη, καθώς και των πιστωτών μεταξύ τους και

- απλοποίηση των διαδικασιών) θα αναδείξουν την πραγματική δυναμική του νόμου, αποκαλύπτοντας το πλήθος των ενδιαφερομένων που θέλουν και μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ήδη οι τράπεζες έχουν αποστείλει τα  πρώτα «ραβασάκια» - προσκλησεις σε περίπου 1.000 επιχειρήσεις για να βρουν λύση και να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. 

Αφορά εςπιχειρήσεις με χρέη  από 50 χιλιάδες έως  2 εκατ. ευρώ στις οποίες θα δίνεται διορία δύο μηνών για  να προσέλθουν για ρύθμιση των οφειλών τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Σε περίπτωση μη αποδοχής της πρόσκλησης εντός του διμήνου, οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αργότερα αίτημα για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.  

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, περίπου 12.350 (12.347) έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν αίτηση. Ήδη 7.269 περιπτώσεις έχουν κριθεί ως επιλέξιμες καθώς πληρούν τα σχετικά κριτήρια και περίπου το 15% (1.114) έχει υποβάλλει οριστικά την αίτηση.

Από τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, οι 769 αφορούν οφειλές προς την ΑΑΔΕ και οι 917 προς το ΚΕΑΟ (το άθροισμα υπερβαίνει το 1.114 καθώς 572 περιπτώσεις αφορούν οφειλές και προς τους δύο φορείς).

PHOTO GALLERY