ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό θα είναι το νέο ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ – Δείτε ποιος θα απεικονίζεται (pics)

Αυτό θα είναι το νέο ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ – Δείτε ποιος θα απεικονίζεται (pics)

Το προεδρικό διάταγμα για την επετειακή έκδοση έχει ήδη εκδοθεί και έχει λάβει έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπεται.

Επετειακό κέρμα των 2 ευρώ, στο οποίο θα απεικονίζεται ο Κωστής Παλαμάς, σκοπεύει να κυκλοφορήσει εντός του έτους η Τράπεζα της Ελλάδος, προς τιμήν των 75 χρόνων από τον θάνατό του.

«Ο Κωστής Παλαμάς υπήρξε ανανεωτής της νεοελληνικής ποίησης και μια από τις μεγαλύτερες μορφές των ελληνικών γραμμάτων. Ένθερμος υποστηρικτής της δημοτικής, συνέβαλε καίρια στην καταξίωσή της ως ποιητικού μέσου. Η πάνδημη συμμετοχή του λαού της Αθήνας στην κηδεία του το 1943 εξελίχθηκε σε μεγάλη αντικατοχική διαδήλωση», αναφέρει η ΤτΕ για τη νέα έκδοση που σχεδιάζει.

Σημειώνεται ότι τα κέρματα του ευρώ έχουν μία εθνική και μία κοινή όψη. Στην εθνική όψη, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης έχουν δικαίωμα να εκδίδουν δύο αναμνηστικά κέρματα τον χρόνο, πάντα όμως 2ευρα.

Τα κέρματα αυτά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην Ευρωζώνη και διαφέρουν μόνο ως προς το αναμνηστικό σχέδιο που απεικονίζεται στην εθνική τους όψη.

Το δεύτερο επετειακό νόμισμα για φέτος θα είναι αφιερωμένο στα Δωδεκάνησα, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την επανένωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά (κατεύθυνσης)

Σχετικές ειδήσεις