ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: Οχτώ νέες δράσεις για την επιχειρηματικότητα ύψους 130 εκ. ευρώ

ΕΣΠΑ: Οχτώ νέες δράσεις για την επιχειρηματικότητα ύψους 130 εκ. ευρώ

ΕΣΠΑ - Όλες οι ειδήσεις: Συνολικά οκτώ δράσεις για την επιχειρηματικότητα, συνολικού ύψους περίπου 130 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Κεντρική Μακεδονία, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα "Ξεκινώντας...Τα πρώτα βήματα της επιχείρησης μου", που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μπέφας, υπογράμμισε ότι οι πρώτες από αυτές τις δράσεις θα προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο, και τον ίδιο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το "one stop shop" της Περιφέρειας για τις επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία αναμένεται να δοθούν 22 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την μόνη δράση στην οποία η χρηματοδότηση ανέρχεται στο 100% και για κάθε επιχειρηματική ιδέα κυμαίνεται από 20 έως 80 χιλιάδες ευρώ.

Περίπου 780.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα εγγράφηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) και από αυτές, οι 45.000 είναι μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τόνισε η προϊσταμένη μητρώου του επιμελητηρίου, Ζαχαρούλα Γερασίμου. Τόνισε, δε, ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσα από την ιστοσελίδα του Γ.Ε.ΜΗ (www.businessportal.gr) 61 είδη αιτήσεων και να απαλλαγούν από γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Την ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική και «να αρχίσουμε επιτέλους να πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία» επισήμανε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ιδιαίτερα στάθηκε στους φόρους τονίζοντας ότι «όσο περίπου 75% του εισοδήματος θα πρέπει να αποδίδεται στο κράτος από έναν επιχειρηματία και έναν επαγγελματία, δεν μπορεί να σταθεί πραγματική οικονομία».

Την εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε η Επιτροπή Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης.

Σχετικές ειδήσεις