ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2018 - Α21: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή της β΄ δόσης

Επίδομα παιδιού 2018 - Α21: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή της β΄ δόσης

Επίδομα τέκνων - Ειδήσεις - ΟΠΕΚΑ: Τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την καταβολή επιδόματος παιδιού ενέκρινε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 180 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού B΄ διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

H πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και μάλιστα σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Στις Β΄ και Γ΄ δόσεις θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου επιδόματος παιδιού, οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Σχετικές ειδήσεις