ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες καταγγελίες Ντινόπουλου για Μ.Κ.Ο.

Νέες καταγγελίες Ντινόπουλου για Μ.Κ.Ο.

Το όργιο σπατάλης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Ελλάδα, αφού συνεχώς αποδεικνύεται πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά καταλήγουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.).

Ένα νέο σκάνδαλο βγαίνει στη φόρα τις τελευταίες μέρες και αφορά τις λειτουργίες μιας Μ.Κ.Ο. της οποίας πρόεδρος είναι ο Αλέξανδρος Γιαννέλος που παράλληλα είναι και διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρίας ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Το ...παράδοξο είναι πως η Μ.Κ.Ο. με την επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης», χρηματοδοτείται τόσο από τα ΕΛΤΑ όσο και από άλλες ΔΕΚΟ, μέσω των διαφημιστικών banner που καταχωρούν στην ιστοσελίδα της.

Με λίγα λόγια, ο κ. Γιαννέλος κατηγορείται από τον κ. Ντινόπουλος πως βγάζει χρήματα από τη δεξιά του τσέπη (ως κρατικός λειτουργός)και τα βάζει στην αριστερή, αφού χρηματοδοτεί τη Μ.Κ.Ο. -της οποίας είναι πρόεδρος- από τα ΕΛΤΑ, κρατική οργάνωση στην οποία είναι διευθυντής.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αργύρης Ντινόπουλος, με σχετική ερώτησή του στη Βουλή. Σε αυτή, αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως στις 31-10, στο ξενοδοχείο μεγάλη Βρετανία, διεξήχθη συνέδριο με θέμα "Επενδύσεις στην Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη", της οποίας χορηγοί ήταν τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΣΦΑ, η εταιρία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και η ΔΕΣΠΑ.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι τα banners που φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Μ.Κ.Ο. είναι της ΔΕΗ, του ΟΑΕΔ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Ντινόπουλος, υπάρχουν διαφημιστικά banners από τα Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Γιαννέλος όμως δεν αρκείται στις κρατικές διαφημίσεις, αλλά επεκτείνεται και σε ιδιωτικές εταιρίες, από τις οποίες κλείνει δουλειές ως διευθυντής πωλήσεων της κρατικής εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και εισπράττει χρήματα ως πρόεδρος της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο.

Ενδεικτικά, ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε μερικές από αυτές τις εταιρίες που χρηματοδοτούν την Μ.Κ.Ο. του κ. Γιαννέλου:

Γραφοτυπική ΑΕ (πωλεί πολυέντυπα στα ΕΛΤΑ), Onex Hellenic (ενοικιάζει εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ), Δρόμων ΑΕΒΕ (πώλησε αυτοκίνητα μάρκας OPEL στα ΕΛΤΑ).

Τέλος, να σημειωθεί πως ο κ. Ντινόπουλος στην σχετική του ερώτηση, αναφέρει ακόμα πως ο κ. Γιαννέλος εισπράττει χρήματα με την ανοχή του διευθύνοντος Συμβούλου των «ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ», κ. Κώστα Ταρλαγιά, ο οποίος μάλιστα προμηθεύτηκε πληροφοριακό σύστημα ελέγχου αποστολών για τις ταχυμεταφορές χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία και χωρίς καν να αναρτήσει την σχετική απόφαση στον ιστότοπο του Διαύγεια. Απλά, ο εν λόγω κύριος, ισχυρίζεται προφορικά πως το σύστημα κόστισε 122.000 ευρώ...