ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για τη δράση «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες»

Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για τη δράση «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες»

Μέχρι 31 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» σύμφωνα με πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων/ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 6η Ιουλίου και ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται συνολικά στα 15 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης. Επίσης, τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2018 του υποψηφίου με καλλιέργεια ρυζιού.

Μεταξύ άλλων, οι δεσμεύσεις των δικαιούχων έχουν πενταετή διάρκεια και πρέπει να εξασφαλίζουν την κατάκλυση των ενταγμένων στη δράση αγροτεμαχίων με μικρή ποσότητα αρδευτικού νερού εντός μηνός Απριλίου εκάστου έτους εφαρμογής, να εξασφαλίζουν την απομάκρυνση του νερού κατάκλυσης και τη διοχέτευσή του σε γειτονικούς υδάτινους αποδέκτες (ποτάμια, έλη, αποστραγγιστικά κανάλια κλπ) και τέλος να προβαίνουν σε μηχανική καταστροφή των ζιζανίων που έχουν αναπτυχθεί, μέσω επιφανειακής κατεργασίας του εδάφους, πριν τη σπορά του ρυζιού.

Σχετικές ειδήσεις